Ліс та їжа: органічний зв’язок

  • Друк


Життя у Карпатах – справжній дарунок від Бога! Створюючи цей унікальний мікросвіт, Творець подбав про усе необхідне для його мешканців: кришталево-чисті ріки, повні риби, ліси, у яких бігає та літає вдосталь дичини, ягідні галявини, а ще гриби, які тут ростуть, здається, повсюди. Відсутність продуктових крамниць у давнину не була проблемою для горян, тож і тепер, харчуючись дарами природи, людина може почуватися ситою і найголовніше – цілковито щасливою від перебування у гармонії з природою і споживання екологічно-чистої, органічної їжі.

 

Екзотична журавлина, ґоґодзи, афини, малина, ожина, калина у руках місцевих ґаздинь перетворюються в запашні джеми, сиропи та компоти, із грибів готується практично усе: від салатів і зуп (супів) до грибної ікри та начинки до голубців. А чого немає у дикій природі, горяни вирощують самі, адже уявити собі щоденний раціон без картоплі, буряка, квасолі, капусти чи кукурудзи, сьогодні неможливо.